Ovidiu Portariuc şi Florin Ţurcanu provocaţi la un alt fel de Ice Bucket

Ovidiu Portariuc si Florin TurcanuPrimarul Municipiului Botoşani şi preşedintele Consiliului Judeţean au primit o provocare inedită din partea unui lider de sindicat.

Marius Oroşanu, lider de sindicat Cartel Alfa, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj legat de adaptarea fenomenului Ice Bucket Challenge la nevoile botoşănenilor.

like facebookAstfel, acesta a transmis o provocare către cei doi aleşi să se întâlnească, la o cafea, singuri pentru a discuta faţă în faţă despre probleme pe care le au. Provocarea implică prezenţa numai a presei pentru a imortaliza momentul şi doar atât.

În cazul în care cei doi vor onora acest lucru, Marius Oroşanu a menţionat că va dona 400 de lei pentru mai multe centre şi asociaţii de sprijin a copiilor cu probleme din Botoşani. În cazul în care nu vor accepta provocarea, liderul de sindicat îi somează pe cei doi să facă donaţiile.

„Îi provoc pe Ovidiu Portariuc (Primarul municipiului Botosani) si pe Florin Turcanu (Presedintele Consiliului Judetean Botosani) sa serveasca o bere sau o cafea impreuna, in public, la una din terasele din Botosani, aratand ca o cauza nobila ii poate determina sa lase deoparte orice resentimente izvorate din politica! Evident ca la masa ar trebui sa fie doar ei, fara sprijinul moral al colegilor de partid, avand astfel posibilitatea de a discuta direct, fata in fata, intre patru ochi, despre Botosani si despre botosaneni. Prezenta mass-mediei in apropierea lor (dar respectandu-li-se intimitatea) este necesara doar pentru a transmite botosanenilor mesajul ca omenia trebuie sa fie mereu mai presus de orgoliu si de orice interese pe termen scurt. Daca accepta provocarea, ma ofer sa le platesc consumatia (pentru a nu a avea ei cheltuieli suplimentare) si sa donez 400 lei, din care: 100 lei pentru Alexia , 100 lei pentru Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism din Botoşani, 100 lei pentru Asociatia ”Ne trebuie speranta” (care sprijina copiii cu Sindrom Down) si 100 lei pentru Asociatia ”Salveaza o inima”.

Daca vor accepta sau nu provocarea Ovidiu Portariuc si Florin Turcanu vom vedea in zilele urmatoare. In cazul in care o vor face, urmeaza ca ei sa lanseze urmatoarele provocari, respecatand regula bunului simt si stabilind beneficiarii sumelor donate. Daca nu vor accepta provocarea, sper sa aiba decenta sa doneze ei sumele mai sus mentionate pentru fiecare dintre cele 4 cazuri umanitare propuse”  se arată în postarea de pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *