Consilierul ministrului Sănătăţii: Spitalul Judeţean se apropie de faliment. Este o deficienţă managerială

nicoale banicioiu si petre radauceanu la upu spital mavromati botosani2Consilierul ministrului Sanatatii, Gabriel Oprisanu,  sustine ca Spitalul Judetean nu functioneza asa cum trebuie si se apropie de faliment, din cauza  deficientei manageriale. Acesta a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu se poate ca unitatea spitaliceasca sa piarda lunar in jur de 7 miliarde lei vechi, pentru ca nu isi realizeaza contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Oprisanu a mai spus ca masura conducerii Spitalului Judetean, aceea de a taia din sporurile salariatilor nu este agreata de PSD.

like facebookNe interesaza soarta ca minister si este foarte important ca lucrurile sa decurga bine atat pentru asiguratii din Botosani, cat si pentru cei care lucreaza in sistem. PSD s-a opus cu tarie in 2011 fata de comasare si am atras atentia asupra acestei situatii si iata ca din nefericire exact ceea ce am prezis noi s-a adeverit: Spitalul judetean se apropie de faliment. Am observat ca la nivelul CJ si a managemnetului spitalului judetean se urmareste ca toate aceste erori sau deficiente manageriale de-a lungul timpului incearca a fi transferate pe umerii angajatilor. Se pregateste un set de masuri prin care acestora sa li se reduca sporurile variabile, sa li se taie sporurile de garzi, sa fie dati oamenii afara. Vrem sa atragem atentia ca toate aceste masuri specifice guvernului Boc , taiere de salarii, reducere de personal, se vor intosrce ca un bumerang asupra activitatii spitalului. Exista tendinta a exodului din sanatate. La Spitalul Judetean, un doctor munceste pentru doi si singura solutie pe care o gasim este de a reduce veniturile acestor oameni. S-a adus finantare pentru CPU, contractul a crescut de la 68 mld lunar la 76 mld lunar. Nu este vina nimanui ca nu reusesc sa-si faca contractele. Este o deficienta absolut manageriala. Coordonarea scartie la nivel de management, pentru ca sunt sectii unde se depaseste numarul cazurilor contractante si alte sectii in care numarul cazurilor nu se realizeaza„, a spus consilierul ministrului Sanatatii.

 

One thought on “Consilierul ministrului Sănătăţii: Spitalul Judeţean se apropie de faliment. Este o deficienţă managerială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *