Portariuc vrea maşini electrice pe străzile din Botoşani. Vezi ce facilităţi vor avea cei care le cumpără!

primar ovidiu portariuc botosaniPrimarul Ovidiu Portariuc propune o măsură inedită prin care să reducă poluarea municipiului Botoşani. Acesta va iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind stimularea cetăţenilor din Botoşani, care îşi achiziţionează autoturisme electrice. Municipalitatea va oferi şi facilităţi celor care deţin maşini electrice, respectiv parcare gratuită şi încărcări gratis timp de trei ani la bornele de alimentare, borne care vor fi create de municipalitate.

like facebookAvem intenţia să creem două borne de alimentare, una în zona Primăriei şi alta într-o zonă aglomerată a oraşului, o zonă de circulaţie. Avem intenţia ca energia electrică să fie furnizată de către producătorul nostru local de energie electrică şi vreme de trei ani beneficiarul să aibă acces la aceste încărcări. O încărcare permite deplasarea pe o distanţă de aproximativ 160 km, pe tehnologia actuală, iar costul este undeva la 10 lei. În România, mai există la ora actuală în Braşov o asemnea bornă şi în Bucureşti, din câte cunosc. Asta este tendinţa, pentru că strategia UE până în 2030 este ca jumătate din maşinile aflate în circulaţie să fie electrice, iar până în 2050 eliminarea treptată a maşnilor pe carburant clasic. Ţin la calitatea aerului şi protecţia mediului în oraş„, a spus Portariuc, care a adăugat că după ce îşi achită ratele la maşina pe care o deţine acum îşi va cumpăra şi o maşină electrică, tot în leasing.

Potrivit primarului, există şi o facilitate acordată de statul român, bonus de 2700 euro la achiziţia unei maşini electrice.

2 thoughts on “Portariuc vrea maşini electrice pe străzile din Botoşani. Vezi ce facilităţi vor avea cei care le cumpără!

  1. Nu vreau sa fiu circotas insa articolul imi sugereaza ca Dl. Primar este foarte perspicace. Avind intentia sa-si cumpere o masina electrica, el de pe acuma isi aranjeaza terenul ca sa incarce bateriile si sa parcheze gratuit trei ani. A, nu numai el, bineinteles. Poate inca vreo 3-5-8 botosaneni – bugetari, se intelege (da’ stim noi care bugetari …) – isi vor permite sa cumpere masini electrice ca restul botosanenilor nu-si permit masini electrice nici macar de tocat carne sau de tuns.

  2. iar ai baut mai portariuc?vb cand iesti beat sau mahmur???? tu nu vezi ce strazi si cate altele sunt de facut in acest oras???ti se pare ca toate sunt bune si frumoase si asta ar fi ultima problema a orasului???uite un exemplu la care ai putea sa meditezi.ce zici de tramvaile pe care le avem in oras?ti se par confortabile si un mijloc normal de transport in zilele noastre???eu iti cumpar cate calatorii vrei tu pt o zi (dar nu mai putin de 5) sa circuli tu cu ele in zilele astea calduroase si dupa aia sa vedem daca o sa mai vrei sa circuli.daca nu esti capabil sa faci ceva bun pt oras pleaca ca nu te retine nimeni cu forta si lasa pe cineva care vrea sa faca.o zi buna si cine e corrupt sa ajunga la puscarie cat mai repede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *