Dispute de aproape o oră în Consiliul Local de la locaţia Summer Fest. Banii din bugetul local pentru manifestare, tăiaţi

clConsilierii locali ai PNL şi PDL nu sunt de acord ca Festivalul Summer Fest să fie organizat, anul acesta, pe Pietonalul Unirii.  Aceştia au spus că locaţia potrivită pentru organizarea evenimentului este Centrul Vechi si se impune aceasta locatie pentru revigorarea zonei. Viceprimarul Eugen Ţurcanu a spus că Centrul Vechi nu este o zonă minată şi nu înţelege de ce este ocolita pentru organizarea unor astfel de manifestari. Şi consilierul local Florin Ghiorghiţă a explicat că locuitorii din zona Unirii nu sunt de acord cu organizarea evenimentului în zonă.

Sa organizăm un asemenea eveniment într-o piaţă publică şi nu pe o stradă„, a spus Ghiorghiţă.

Consilierul Mihai Tincu a cerut colegilor din Consiliul Local ca anul acesta să fie de acord cu locaţia Summer Fest pe Pietonalul Unirii, iar pentru anul viitor să fie constituită o comisie care să se ocupe de organizarea evenimentului.

Manifestarea a fost gândită pentru Unirii şi să rămână acolo pentru anul acesta„, a spus Tincu.

Şi consilierul local Cătălin Alexa a venit cu o propunere: ca zona de alimentaţie publică, cu mici şi bere, să fie permisă doar în parcarea Modarom şi Pietonalul Transilvaniei.

Fostul viceprimar Cosmin Andrei a intervenit în şedinţă şi a spus că intenţia consilierilor locali ai PNL şi PDL este clară, nu vor ca festivalul de anul acesta să fie unul de succes, deşi, spune el, organizarea Festivalului Summer Fest pe Pietonalul Unirii este cea mai bună soluţie.

Este clara intentia pentru a organiza un festival care sa nu aiba succes. Sunt subiecte politice, dincolo de voinţa cetăţenilor. Cetatenii din zona Unirii pot fi intelegatori trei-patru zile pe an. Nu cred in reusita acestui festival in Centrul istoric„, a sus Andrei.

like facebookPrimarul Ovidiu Portariuc s-a arătat dezamăgit de decizia colegilor săi din Consiliu Local, în primul rând că nu au fost de acord cu locaţia pe Pietonalul Unirii, dar şi datorită faptului că banii alocaţi din bugetul local pentru acest eveniment, respectiv 50.000 lei, au fost direcţionaţi de consilierii PNL şi PDL către alte capitole, festivalul urmând să fie organizat doar cu bani din sponsorizări.

Nu înţelegeţi că există presiune fiscală pe agenţii economici. Pe Pietonalul Unirii am avut 80 mii de botoşăneni prezenti, in Centrul vechi prezenta a fost de 5000 . Este un criteriu suficient pentru a valida dorinta botosanenilor. Putem face si un sondaj si 99% dintre botosaneni vor ca acest festival sa fie pe Pietonalul Unirii. Din start acest festival porneşte ca un eşec„, a spus Portariuc.

 

 

2 thoughts on “Dispute de aproape o oră în Consiliul Local de la locaţia Summer Fest. Banii din bugetul local pentru manifestare, tăiaţi

  1. De ce are loc acest festival? In fiecare an a fost ca de ziua tiganilor de la Costesti. Altceva nu aveti de promovat? Doar micii, berea, manelele si o clasa sociala care vine din catune indepartate la oras ca sa urineze pe la fiecare colt de cladire? Organizati si voi un festival gen FIE. De ce faceti festivaluri pentru toti prostii judetului?

  2. e bine ca se organizeaza astfel de festivaluri dar pe strada unirii nu e prea a ok anul trecut dupa terminarea festivalului toate stazile erau pline de grasime ,urina etc ,iar cei din conducerea primariei sigur spun ca nu au bani pentru detergent ,asa ca poligonul ACR ESTE LOCATIA PERFECTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *