Asistentă medicală acuzată că făcea cumpărături pe banii colegelor

Parchetul BotosaniO asistentă medicală a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani sub acuzaţia de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată după ce încheiat mai multe abonamente de telefonie mobilă şi credite în numele unor colege de serviciu.

Anca Ghiguţă, de 35 de ani, lucrează la Secţia Ambulatoriu a Spitalului de Pneumoftiziologie, iar în perioada decembrie 2012- aprilie 2013 a încheiat 18 contracte pe numele colegelor sale. Femeia a contractat mai multe abonamente de telefonie mobilă, în schimbul cărora a primit telefoane mobile pe care le-a amanetat, şi-a făcut rate la magazine de specialitate şi a contractat un împrumut bancar de la un CAR, în valoare de 36.267 de lei.

like facebookToate acestea le-a făcut după ce a intrat în sistemul informatic al unităţii medicale şi a scos documentele de identitate ale colegelor. A făcut rost de pe alte documente oficiale de modelul de ştampilă şi a falsificat semnăturile directorului spitalului şi ale contabilei şefe pentru a redacta adeverinţele necesare pentru încheierea contractelor.

În mod paradoxal, cum au constatat şi procurorii, femeia a reuşit să încheie atâtea contracte, în condiţiile în care nu se ducea cu actele de indetitate în original şi în plus nu semăna la fizionomie cu persoanele drept care se dădea. Audiaţi agenţii de vânzări au recunoscut că sub presiunea şefilor de face cât mai multe contracte au fost neatenţi. La rate avea nevoie şi de facturi de la utilităţi aşa că a mers la Eon şi a obţinut şi de aceste documente.

Femeia şi-a recunoscut faptele, însă a pus totul pe seama problemelor financiare cu care se confrunta.

 

One thought on “Asistentă medicală acuzată că făcea cumpărături pe banii colegelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *