Inspectorul general al IŞJ: Liceele din rural îşi fac planul de şcolarizare

Liceul Mihai Ciuca SaveniLiceele tehnologice din municipiul Botoşani nu îşi realizează planul de şcolarizare, însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre liceele tehnologice din mediul rural. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, a declarat că liceele tehnologice din mediul rural sunt căutate şi că nu sunt probleme cu privire la ocuparea locurilor.

Fiecare liceu îşi face un proiect de plan de şcolarizare în funcţie de un recensământ, de un sondaj asupra elevilor care doresc să facă învăţământul tehnic. Pentru a ajuta un pic liceele tehnologice, am redus câte un pic numărul de clase la liceele teoretice. Liceele din rural îşi fac planul de şcolarizare şi dacă sunt căutate, înseamnă că este foarte bine. Nu avem probleme la Darabani, Şendriceni, Dorohoi, nu avem probleme la Truşeşti sau Săveni„, a menţionat Mihaela Huncă.

Ea a adăugat că multe din liceele tehnologice din municipiu nu şi-au realizat numărul de clase, întrucât există şi un interes mai mare al elevilor către şcolile profesionale.

like facebookVrem să privim şcoala profesională nu ca o rută de eşec. Şcoala profesională trebuie să fie întărită. Probabil acum nu sunt foarte mulţi doritori, pentru că abia s-a reînfiinţat şcoala profesională de trei ani, după clasa VIII-a şi dacă şi atelierele şi interesul autorităţilor locale va fi crescut în acest sens, atunci probabil vom avea o creştere a numărului de elevi doritori să facă şcoala profesională„, a adăugat Huncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *