Festivalul de folk Seri Melancolice Eminesciene începe, vineri, la Botoșani

AFIS FOLK 2014 refVineri începe la Săveni a V-a ediție a Festivalului Seri Melancolice Eminesciene. Festivalul  cuprinde două secțiuni Individual și respectiv Grupuri.

Concurenții de la secțiunea Individual vor cânta în prima zi, în total fiind înscriși 22 de tineri atât din Botoșani și Dorohoi, cât și din Cluj, Rm. Sărat, Tulcea, București, Suceava. Sîmbătă este seara grupurilor, anul acesta fiind înscrise 13 grupuri. Din două trupe fac parte și cunoscutele soliste din județul Botoșani Miruna Buză și dorohoianca Ana Maria Gibu.

Trupa din care face parte Ana Maria Gibu, mai cunoscuta pentru talentul literar datorită celor 7 cărți publicate până la vârsta de 17 ani, se numește Grupul fără nume și din el mai face parte și câștigătorul trofeului de anul trecut Cosmin Mariciuc din Săveni.

Recitalurile de anul acesta sunt asigurate de Vasile Mardare în ziua de vineri, Adrian Ivanițchi la Ipotești, sâmbătă și Zoia Alecu, duminică la Botoșani, la terasa Hotelului Maria. În afară de concurs și recitalurile amintite, festivalul beneficiază și de o serie de activități conexe cum ar fi lansarea discului „Anii cei mai frumoși” a cantautorului Vasile Mardare, vor avea loc lansări de carte, dar și un moment dedicat poetului Mihai Eminescu susținut de scriitoarea Lucia Olaru Nenati.

Fiecare seară de concurs și seara de gală vor începe de la ora 18.00. Organizatorii au anunțat pentru cei care doresc să ajungă   la Ipotești, că plecările se fac din parcarea Priscom sâmbătă la orele 14.30, 16.00, 17.00 iar ca oră de întoarcere 22.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *