Vezi cum va fi vremea între 2 şi 15 iunie!

soare_printre_noriPotrivit prognozei realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie, între 2 şi 15 iunie ploile vor continua să-şi facă simţită prezenţa, însă temperaturile vor ajunge şi până la 28 grade Celsius.

În Moldova, la începutul intervalului se vor înregistra medii ale temperaturilor de 20-22 de grade ziua și 8-10 grade noaptea. Apoi regimul termic va marca o creștere până spre finalul primei săptămâni de prognoză, iar în a doua săptămână se va menține în general constant. Mediile maximelor vor atinge 26-28 de grade în jurul datei de 7 iunie, iar cele mai ridicate minime vor fi, în medie, de 15-16 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ va crește în intervalul 7-12 iunie, în rest acestea fiind de așteptat doar pe arii restrânse și în general slabe cantitativ.

like facebookLa munte, regimul termic, atât cel diurn cât și cel nocturn, va fi în creștere ușoară în prima săptămână, apoi se va menține staționar. În aceste condiții, mediile temperaturilor maxime vor fi de 10-12 grade în primele zile din interval, dar vor atinge 18-19 grade în jurul datei de 8 iunie, iar mediile temperaturilor minime vor crește de la 2-3 grade, până spre 10 grade. Vremea se va menține instabilă, cu ploi în averse, ce se vor semnala în mod deosebit după-amiaza. Izolat, acestea vor putea fi mai însemnate cantitativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *