Un elev din Botoşani, marele laureat al Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”

lira de aur SuceavaBotoşaniul a obţinut medalia de aur la  Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, desfăşurat la Suceava. În competiţie au fost  peste 100 de concurenţi din mai multe oraşe ale ţării, dar şi din Republica Moldova.
Andy  Jeffery Macsim, de 16 ani, elev al Liceului de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, secţiunea pian, a câştigat cea de-a XXXV-a ediţie a Concursului . El a spus căstudiază pianul de zece ani, fiind îndrumat de prof. Ana Maria Sorocan. Tânărul nu se află la prima participare la Concursul „Lira de Aur”.
like facebookDe 5 ani particip şi de la ediţie la ediţie am tot progresat.  Iubesc pianul si pot spune ca este viata mea. Cert este ca ceea ce am obtinut acum este un trofeu pe care şi-l doreşte oricine. Cred că acest an a fost cel mai bogat pentru mine”, a declarat, pentru SuceavaNews, elevul botoşăneanul.
Marele premiu, în valoare de 1.000 de euro, a fost acordat de Centrul Cultural Bucovina Suceava. Juriul din acest an a fost prezidat de Viorel Munteanu, compozitor şi muzicolog la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *