Amenzi de peste 100.000 lei aplicate de poliţişti în minivacanţa de 1 Mai

politie amenziÎn perioada 1 – 4 mai, pe raza judeţului Botoşani nu s-au produs accidente rutiere soldate cu persoane rănite grav sau decedate. 125 de poliţişti rutieri au fost prezenţi în stradă în cele patru zile, activitatea lor având ca scop principal prevenirea evenimentelor rutiere nedorite sau a pierderii de vieţi omeneşti.

În minivacanţa de 01 Mai, toate structurile operative ale I.P.J. Botoşani au desfăşurat activităţi specifice, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Pe lângă caracterul de impunere a legii, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea oricăror fapte grave de tulburare a ordinii şi liniştii publice, prevenirea accidentelor rutiere grave, cu pierderi de vieţi omeneşti, precum şi pentru evitarea ambuteiajelor rutiere sau vitezei excesive.

Cu prilejul activităţilor preventive desfăşurate, poliţiştii au constatat 50 de infracţiuni, jumătate dintre acestea, în flagrant. Cele mai multe infracţiuni, respectiv 32, sunt de natură judiciară.

like facebook

De asemenea, poliţiştii au constatat 601 abateri de natură contravenţională, aplicând tot atâtea sancţiuni, în valoare totală de 101.815 lei.

Din cele 601 sancţiuni, 404 au fost aplicate pentru încălcarea normelor rutiere.

Sursa: comunicat IPJ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *