Metoda șmen! A păcălit un angajat al unei benzinării, încercând să schimbe niște bani

bani numaratiUn bărbat de 38 de ani din județul Galați a fost reținut, sâmbătă, de polițiștii din Botoșani, după ce a păcălit angajatul unei benzinării prin metoda „șmen”. Gabriel Miron a mers într-o stație de carburanţi auto de pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, și, pe motiv că e grăbit, ar fi încercat să înșele angajatul acesteia, prin schimbul sumei de 900 lei, din bancnote cu valoare mică (50 lei) în bancnote cu valoare mare (100 şi 200 lei). Acesta s-a prins și a sunat la Poliție.

Imediat, oamenii legii au exitins cercetările și au stabilit de asemenea că bărbatul, la data de 26 februarie, aflându-se într-o altă unitate PECO din municipiul Botoşani şi folosind acelaşi mod de operare, ar mai fi comis o infracţiune de înşelăciune, cu un prejudiciu de 700 lei.

Totodată, cu prilejul verificărilor efectuate, bărbatul a încercat să inducă în eroare poliţiştii cu privire la identitatea sa reală, prezentând o carte de identitate cu elemente de contrafacere şi susţinând că este persoana cu datele din respectivul document.

Mai mult, poliţiştii au stabilit că bărbatul identificat era urmărit naţional   pentru executarea unei pedepse privative de libertate, de 1,3 ani închisoare (pentru comiterea unei infracţiuni de înşelăciune), pe numele acestuia existând mandat emis de către Judecătoria Iaşi, la data de 23 noiembrie 2011.

like facebook

 Bărbatul a fost escortat şi încarcerat în arestul IPJ Botoşani.

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, tentativă la înşelăciune şi înşelăciune, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

 

 

One thought on “Metoda șmen! A păcălit un angajat al unei benzinării, încercând să schimbe niște bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *