Şarpantă de 700.000 lei, inaugurată la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

sapranta colegiul eminescu 0Motiv de bucurie pentru elevii care invata la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Botosani. Joi, a fost inaugurata sarpanta de pe cladirea unitatii de invatamant, investitie care a costat aproape 700.000 lei si care a fost realizată de firma Dio Construct. Directorul Colegiului National „Mihai Eminescu”, Cristina Chiriac, a declarat ca prin inlocuirea acoperisului nu va mai ploua in salile de clasa situate la ultimul etaj.

like facebookVedem acest proiect realizat, pentru ca in ultimii ani nu am beneficiat de fonduri atat de importante pentru reabilitarea scolii . Este un motiv pentru care multumesc Primariei Botosani, Consiliului Local. Firma s-a incadrat in contract si a respectat programul de cursuri al elevilor neafectand nici intr-un fel activitatea din scoala. Speram sa continuam investitiile, avand in vedere ca este o scoala mare, cu peste 1200 elevi, cu rezultate deosebite la concursurile scolare„, a spus Cristina Chiriac.

Prezent la inaugurare, primarul Ovidiu Portariuc a declarat ca investitia de la Colegiul National „Mihai Eminescu” este una dintre cele mai mari realizate in ultima perioada.  El spune ca in 2013 s-au investit aproape 30 miliarde lei vechi pentru lucrari de reabilitare in scoli, incepand de la realizare sarpante pana la sisteme electrice si izolatii.

sapranta colegiul eminescu 1

De ce a beneficiat Colegiul Mihai Eminescu de fonduri cu prioritate, pentru ca este un liceu etalon in Botosani, iar rezultatele o demonstrează. Acesta ocupă un loc prioritar pe lista noastra de investitii. Anul acesta am speranta ca vom prinde un nou proiect de investitii, proiectul privind reabilitarea salii de sport. Proiectul a fost trimis catre Compania Nationala de Investitii si asteptam un raspuns pozitiv. Vreau sa felicit conducerea scolii, constructorul pentru modul de ducere la bun sfarsit a lucrarii, o lucrare deloc usoara„, a spus Portariuc.

Reprezentantul firmei Dio Construct da asigurari ca acoperisul va dura 30 de ani. Garantia lucrarii este de doi ani.

Lucrarea masoara 2200 mp de sarpanta si a fost realizata la parametri calitativi foarte buni. Aceasta sarpanta poate sa reziste 30 de ani fara probleme, pe putin. Poate sa mearga si la 50 de ani„, a spus Iulian Daniliuc, reprezentant Dio Construct.

sarpanta eminescu

Si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Mihaela Hunca, a participat la inaugurare.

Pentru asigurarea calitatii educatiei este nevoie de implicarea tuturor actorilor. Acest proiect la inceput era un vis, iar acum elevii acestei scoli vor putea sa invete in conditii foarte bune. Ne aflam la o unitate de invatamant de elita, dar era necesara investitia ca localul sa nu se degradeze.Vreau sa apreciez modul in care Primaria a inteles ca scoala are nevoie de atentie pentru a inregistra performanta„, a spus Mihaela Hunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *