Contrabandişti obligaţi să plătească statului peste 800.000 de lei

arestat cu mascati 1Doi tineri, care au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu ţigări, vor trebui să achite statului o sumă importantă de bani. Noris Tănasă şi Adi Avădănei au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, dar şi la plata unor sume egale cu 826.157 lei.

Cei doi tineri din Ştefăneşti au fost arestaţi preventiv pe 4 februarie 2011, în urma unei operatiuni organizate de procurorii Biroului teritorial Botosani al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Potrivit anchetatorilor, aceştia faceau parte dintr-o grupare infracţională transnaţională, specializată în contrabandă cu ţigări, la care aderaseră şi cetăţeni moldoveni. Traficul se derula prin punctul de trecere Stanca-Costeşti, prin sustragerea de la controlul vamal. Astfel, cetăţenii moldovenii ascundeau pachetele în locuri special amenajate în maşinile cu care tranzitau frontiera, iar tinerii din Ştefăneşti le preluau şi le vindeau mai departe.

În total, spun anchetatorii, în perioada 2010-2011, grupul ar fi introdus în ţară peste 40.000 pachete de tigari, prejudiciul adus statului fiind estimat la aproximativ 120 de mii de euro.

One thought on “Contrabandişti obligaţi să plătească statului peste 800.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *