Târgul Meşterilor populari, la finele acestei săptămâni, la Botoşani

targul mesterilorIn perioada 25-27 aprilie 2014, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani sub egida Consiliului Judetean, avand ca parteneri Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, Asociatia Mesterilor Populari din Bucovina si Asociatia „Art-Mestesugurile Prutului” organizeaza Targul Mesterilor Populari, Editia a-VIII-a.

Ca in orice an, evenimentul va fi inclus in ampla manifestare dedicata „Zilelor Orasului Botosani”, el fiind organizat de Centrul de Creaţie si cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani si alPrimariei Municipiului Botosani.

„Mesterii populari invitati de catre Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani sunt membri ai asociatiilor amintite mai sus.De asemenea, s-au incheiat   aceste parteneriate tocmai pentru a impiedica pe cat posibil patrunderea comerciantilor care nu reusesc sa onoreze statutul real de mester popular autentic si care nu fac altceva decat sa comercializeze produse realizate in serie,descalificand  notiunea de obiect ce apartine vreunui mestesug traditional sau artei populare romanesti. Asadar, selectia invitatiilor a fost desfasurata de targul mesterilorinstitutie in conjunctura organizarii targului, dar ,cu siguranta,  presedintii asociatiilor au aplicat criteriile general-valabile in momentul in care mesterii au devenit membri ai acestora”, a spus Margareta Mihalache, referent etnolog.

like facebookAu fost invitati mesteri populari din judetele Iasi, Neamt, Teleorman, Mures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Prahova,  Arges, Galati,  Maramures si Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *