Vezi proiectele strategice ale Zonei Metropolitane Botoşani

ovidiu portariucPrimarul Ovidiu Portariuc a anunţat, miercuri, proiectele care ar urma să se deruleze în anii următori pe Zona metropolitană Botoşani. Potrivit edilului, la această dată este  în lucru documentaţia pentru strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane şi există o serie de proiecte care sunt pregătite pentru a fi integrate în strategia generală 2014-2020. Este vorba de îmbunătăţirea transportului public metropolitan, de elaborare unui circuit turistic şi promovare a zonelor Ipoteşti-Stânceşti-Baisa-Botoşani-Zosin şi Agafton.

Un alt proiect vizează deschiderea unui centru social şi de locuinţe pentru persoanele de vârsta a treia.

Centrul pentru persoane vârstnice este un proiect pe care ni-l dorim foarte mult. Am identificat şi la nivelul municipiului un teren care s-ar preta, în zona Luizoaia, pe strada Popăuţi, unde se poate amenaja un centru pentru persoane vârstnice, cu tot ce înseamnă bază de tratament, parc, un teren generos care poate fi folosit doar în acest scop. Vrem să ridicăm nivelul de trai şi civilizaţie în zona metropolitană„, a spus Portariuc.

like facebook

 Creşterea nivelului de securitate în şcolile din zona metropolitană, prin suplimentarea sistemului de supraveghere video, pregătirea profesională a angajaţilor din primării şi crearea de locuri de muncă pentru tinerii aflaţi în şomaj din arealul zonei metropolitană sunt alte proiecte anunţate de primarul Ovidiu Portariuc.

El a adăugat că, timp de doi ani, nu va mai avea loc nicio extindere a zonei, deşi mai multe primării, implicit Consiliul Judeţean, au depus cereri de accedere în această zonă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *