Florin Ţurcanu către Portariuc: Am cerut aviz pentru parada costumelor populare. Nu putem confunda oamenii cu animalele

turcanu florinPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, s-a arătat indignat de declaraţia primarului Ovidiu Portariuc privind organizarea Târgului Agro-Zoo. El a spus că avizul a fost cerut de organizatori pentru o parada de port popular şi nicidecum pentru pentru o parada de animale. Ţurcanu este convins că primarul municipiului Botoşani nu a fost informat aşa cum trebuie de consilierii săi.

Conform Constituţiei, preşedintele Consiliului Judeţean este reprezentantul legal al tuturor cetăţenilor judeţului Botoşani şi vreau ca în numele cetăţenilor judeţului să apreciez disponibilitatea primarului, dar în acelaşi timp mă îngrijorează cum se exprimă public, că nu acceptă să defileze ţăranii cu animalele pe străzile din Botoşani. Toţi care locuim la ţară respectăm civilizaţia şi niciodată nu am văzut un om de la ţară să umble pe străzile din Botoşani cu animalele. A făcut o mare confuzie. Noi am cerut aviz pentru parada costumelor populare. Ăia nu sunt animale. Sunt copii şi adulţi din judeţ, din zona Moldovei, care respectă portul. Cred că nu a citit bine hârtia. Nu facem parada cu animale pe stradă”, a spus Ţurcanu.

like facebook

Preşedintele Consiliului Judeţean îl asigură pe primar că târgul va fi organizat în cele mai bune condiţii.

Animalele nu vor fi foarte multe, vor fi aduse cu maşini autorizate şi nu vor face niciun deserviciu locuitorilor municipiului Botoşani, a adăugat preşedintele CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *