Cea mai scumpă maşină din Botoşani aparţine unui fermier. A costat 500.000 de euro şi a fost achiziţionată în 2014

tractor pro agro dorohoi1Un fermier se poate mândri cu cea mai scumpă maşină din judeţ. Acesta şi-a achiziţionat la începutul anului un tractor cu semănătoare în valoare de 500.000 de euro.

like facebookAchiziţia a fost făcută de societatea Pro Agro SA din Dorohoi şi este vorba de un tractor cu 600 de cai putere dotat cu şenile, fiind cel mai puternic utilaj din judeţ. Poate funcţiona non stop şi este dotat cu tehnologie de ultimă oră, un exemplu fiind Gps, astfel încât poate lucra aproape de unul singur. Pentru programarea lucrărilor denumirea de tractorist capătă un alt sens. Pentru o astfel de maşinărie este nevoie de un inginer.

Cât despre semănătoare, aceasta este cea mai mare din zona de Nord Est a ţării. Poate semăna pe 24 de rânduri simultan, ceea ce înseamnă că într-o zi se poate lucra 400 de tractor pro agro dorohoihectare. Cuplată la tractor oferă informaţii exacte despre cantitatea de seminţe introdusă în pământ, având o eroare de numai doi centimetri la plantare. Un exemplu al tehnologiei acestor utilaje îl reprezintă o memorie proprie a programului de semănat, ce nu mai permite semănarea într-un loc unde s-a făcut deja.

Firma administrează peste 3.000 de hectare de teren, iar tractorul achiziţionat nu este singurul utilaj de ultimă generaţie. O estimare a reprezentanţilor firmei arată că utilajele deţinute valorează peste două milioane de euro.

2 thoughts on “Cea mai scumpă maşină din Botoşani aparţine unui fermier. A costat 500.000 de euro şi a fost achiziţionată în 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *