Şcolile de top din municipiul Botoşani nu mai au locuri la clasele pregătitoare

elevi in clasa IŞcolile renumite din municipiul Botoşani au epuizat locurile la clasa pregătitoare şi clasa I. Prima etapă a înscrierilor a fost finalizată pe 14 martie. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, în prima etapă la nivelul judeţului Botoşani erau depuse 4066 cereri de înscriere, din 4494 de copii recenzaţi.

like facebook

În intervalul 21 – 22 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 14 – 18 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.
Înscrierea copiilor pentru clasa I, în unitățile școlare din circumscripția de care aceştia aparțin, se va face direct la sediul unităților de învățământ, în același segment orar destinat și înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia în data de 14 martie. Pentru părinții care doresc înscrierea copiilor în alte unități de învățământ decât cele de circumscripție, MEN a alocat perioada 25 martie – 4 aprilie.
Acolo unde au fost mai multe înscrieri, după procesare copiii vor fi direcţionaţi către şcolile de circuscripţie. Din situaţiile pe care le ştiu, nu avem prea multe situaţii de copii care să fi rămas pe dinafară. Situaţii au fost în şcoliel care sunt de obicei aglomerate„, a spus Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *