Inedit! O biserică oferă meditaţii gratuite pentru bacalaureat elevilor de clasa a XII-a. FOTO

pregatire la Bacalaureat la o biserica din BotosaniUn preot din Botoşani a găsit o soluţie inedită de a ajuta adolescenţii. El a pus clădirea care aparţine bisericii la dispopziţia acestora pentru meditaţii pentru bacalaureat.

Protopopul Lucian Leonte, care este şi preot paroh la Biserica Sfântul Ilie din municipiul Botoşani, a decis să sprijine tinerii să înveţe pentru examenul de maturitate care va avea loc în vară. Astfel, el a făcut apel la mai mulţi profesori voluntari care se întâlnescu cu elevii în Centrul Catehetic al Bisericii Sfantul Ilie şi le oferă acestora pregătire suplimentară.

like facebookZilnic, după terminarea orelor de curs, elevii merg la biserică unde învaţă la limba română, matematică, istorie, geografie sau limbi străine.

pregatire la Bacalaureat la o biserica din Botosani4„Pana acuma am facut doar o sedinta, asta este a doua. Eu sper ca pana la bacalaureat sa poata sa faca fata cu brio examenului si incercam sa facem cat mai multe sedinte, sa dam un exemplu pentru ca ar trebui sa fie in tot judetul si in toata tara astfel de exemplu. Ideea vine de la un prieten al meu  care a vorbit cu parintele de la Biserica Sfantul Ilie si m-a intrebat daca vreau sa fac o astfel de fapta„, a spus Ciprian Apetrei, profesor matematica Colegiul AT Laurian

protopop Lucian LeonteLa cursuri vin zeci de elevi, atât de clasa a XII-a, cât şi a XI-a.

Preotul Lucian leonte spune că aceste cursuri sunt deschise tuturor celor care vor să înveţe.

Daca acesti copii acumuleaza ce le trebuie pentru examen de la profesorii care vin si fac pregatire cu ei, vor iesi bucurosi de la bacalaureat. Acesta este si obiectivul nostru. Ne-am implicat pentru ca acesti copii sunt fii ai bisericii. In calitate de preot rezonez cu toate problemele enoriasilor, ale comunitatii, iar copii facand parte din biserica au problemele lor specifice„, a spus Lucian Leonte

pregatire la Bacalaureat la o biserica din Botosani1

pregatire la Bacalaureat la o biserica din Botosani1

 

2 thoughts on “Inedit! O biserică oferă meditaţii gratuite pentru bacalaureat elevilor de clasa a XII-a. FOTO

  1. Bravo ! Bravo ! Felicitari pentru initiative si actiune. Sa continuati si sa spuenti si altora sa faca la fel. Avem nevoie de astfel de actiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *