Proiect de peste 14 milioane lei finalizat în judeţul Botoşani

cj proiect oana norses 002Consiliul Judeţean anunţă finalizarea construcţiei staţiilor de transfer şi a platformelor pentru punctele de colectarea a deşeurilor din cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în Judeţul Botoşani”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial “Mediu” , proiect care se derulează pe o perioadă de 57 de luni cu finalizare la data de 21 august, având o valoare totală de  143.068.697 lei fără TVA.

like facebook

 Proiectului a avut ca obiectiv general dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deșeurilor cu reducerea impactului asupra mediului în județul Botoșani, prin îmbunătățirea serviciului de gestionare a deșeurilor și reducerea numărului de depozite neconforme existente, în conformitate cu practicile și politicile Uniunii Europene.

Contractul de lucrări în cauză a presupus construirea a două stații de transfer la Săveni și Ștefănești și amenajarea punctelor publice de colectare la stațiile de transfer de la Dorohoi și Flămânzi, precum și construcția a 1318 platforme de colectare pe teritoriul  județului Botoșani, având valoarea de 14.288.554,57 lei fără TVA.

Vor fi închise depozitele ne-ecologice la Botoşani şi Dorohoi şi urmează achiziţionarea a peste 7000 de euro-containere pentru întreg judeţul, precum şi achiziţionarea a 25 de vehicule de colectare şi transport al deşeurilor pentru întreg judeţul„, a spus unul din reprezentanţii proiectului.

 Lucrările au fost realizate de către Asocierea TEHNIC – ASIST (lider de asociere) și HEILIT Umwelttechnick GmbH Departament Chemitz. Perioada de derulare a contractului a fost de 23 luni, cu finalizare la data de 13 decembrie 2013.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *