Un drum blocat de zăpadă nu apare în evidenţele autorităţilor

drum inzapezitUn drum care este închis circulaţiei rutiere, din cauza viscolului, nu apare în niciuna din listele cu drumuri închise făcute publice de autorităţi, deşi au trecut patru zile de la blocarea sa. Este vorba de drumul comunal care face legatura cu centru comunei Văculeşti cu gara din localitate (de la drumul naţional DN 29A Botoşani- Dorohoi în dreapta).

Drumul este blocat de sâmbătă seară şi, cu toate insistenţele localnicilor, nici la această oră nu este practicabil.

like facebook„În zona gării sunt în jur de 15 gospodării, iar telefoanele repetate date la Primărie nu au avut niciun rezultat, primarul din localitate mulţumindu-se doar sa dea promisiuni deşarte locuitorilor. Probabil ca doar o situatie de urgenta majora (starea de sanatate a unui localnic  sau un incendiu) ar sensibiliza autoritatile locale, care fara o astfel de situatie raman impasibile”, se arată într-o scrisoare trimisă BotosaniNews.

3 thoughts on “Un drum blocat de zăpadă nu apare în evidenţele autorităţilor

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    DC 65 Nicșeni-Costești este în aceeași situație. Mai mult, drumul a fost blocat toată iarna trecută (2012-2013) pînă cînd zăpada s-a topit in primăvara. Abia azi la orele nouă dimineața, a fost dezăpezit drumul doar la iesirea din Nicseni, unde erau blocate 16 case. Acest drum nu apare nicăieri că ar fi blocat. Vă rog verificați.

  2. 1.Drumul in cauza a fost declarat la ISU ca fiind inzapezit sambata seara 01.02.2014.
    2.S-a intervenit abia luni dimineata pentru ca au fost urgente in alte zone inzapezite (DC 72 care face fegatura intre loc.Vaculesti – loc.Saucenita si DC 71 care face legatura intre loc.Vaculesti – catun Gorovei).
    3.Pentru desfundarea acestui drum in lungime de 3,1 km din care cca 2,5 km inzapezit a fost nevoie de un buldoexcavator, stratul de zapada fiind de aproximativ 1,5 m inaltime .
    4. Marti 04.02.2014 la orele 12,00 drumul era desfundat si se circula cu auto.
    5.In tot acest timp accesul in zona garii s-a facut pe un drum lateral infiintat ad-hoc peste terenurile agricole limitrofe pe care se putea interveni oricand pentru urgente cu atelaje hipo sau cu masini de teren.
    6. La CLSU functional la Primaria Vaculesti s-a primit doar un SINGUR telefon si NU pentru a sesiza vreo urgenta.
    7.Daca la redatia dvs. sunt sesizate anumite aspecte va rugam sa le verificati inainte de a fi publicate si sa solicitati informatii de la CLSU Vaculesti 0231620220 sau 0755561662

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *