Groapă ecologică de la Stăuceni ar putea deveni funcţională în primăvară

groapa gunoiDepozitul ecologic de la Stauceni va deveni functional pana in primavara, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu. Acesta a declarat ca urmeaza sa fie scoasa la licitatie administrarea gropii si statiile de transfer. Constructia gropii ecologice a fost finalizata in octombrie anul trecut, investitia ridicandu-se la aproape 11 milioane euro.

Caietul de sarcini este facut si depinde de licitatia in sine cat va dura. In primavara ar trebui sa devina operational, in aprilie-mai , administrarera si operarea statiei de transfer. Aici depinde cat de repede se misca si cate contestatii pot sa apara„, a mentionat Sorescu.

Depozitul ecologic este dotat cu aparatură de ultimă generație ridicându-se la standardele impuse de Uniunea Europeană. În incinta noului amplasament există stații de epurare a apelor reziduale care provin din sortarea deșeurilor, sisteme de cântărire electronice,  precum și un laborator performant unde se vor face analizele solicitate de Agenția de Protecție a Mediului. Noul obiectiv este dotat și cu sisteme de eliminare a gazelor acmulate în sol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *