Proiect de 15.000 euro câştigat de Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”

liceul nicolae iorgaLiceul Teoretic ”Nicolae Iorga” Botoșani a participat la a doua sesiune a concursului organizat și finanțat de Petrom intitulat ”ȚARA LUI ANDREI”. Liceul a participat la secțiunea de proiecte educative cu finanțare de maximum 15000 EU cu proiectul ”VREAU ȘANSA MEA” inițiat de prof. Geanina Ipate împreună cu directorul şcolii, prof. Mirela Sănduleanu. În urma jurizării și a numărării voturilor de susținere exprimate pe site-ul concursului, proiectul acestei instituții școlare a fost declarat câștigător, cu un punctaj de 91,27 de puncte, care a fost de departe cel mai mare punctaj atribuit unui proiect de la toate categoriile.

Proiectul ”Vreau șansa mea” se va desfășura pe o perioadă de 7 luni și va primi 15000 EU finanțare de la Petrom, în timp ce Asociația părinților Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga” Botoșani – LIANT va asigura diferența de 1000 EU pentru implementare. Scopul proiectul este de a întinde o mână de ajutor copiilor muncitorilor migranţi care trăiesc drama dezrădăcinării şi a inadaptării sociale. Obligaţi să crească înainte de vreme şi să devină ei înşişi părinţi pentru fraţii mai mici, sau reveniţi în ţară într-un sistem educaţional pe care nu-l mai recunosc, ei suferă un dezechilibru emoţional care le afectează şi capacitatea de a relaţiona. Această iniţiativă își propune să adauge educaţiei formale pe care o oferă şcoala o gamă variată de activităţi de educaţie nonformală care să îi atragă pe acești copii, prin care să poată fi integraţi natural astfel încât, împreună cu adulţii şi cu colegii din viaţa lor să poată spune „Aceasta este şansa/casa mea!”. Proiectul își propune amenajarea unui spaţiu în aer liber potrivit pentru activităţile de grup (teren multisport) şi confecţionarea obiectelor necesare pentru diverse activităţi (costume, decoruri), precum și responsabilizarea copiilor şi tinerilor din grupul ţintă prin integrarea lor în activităţi de învăţare nonformală, de amenajare şi întreţinere a terenului multisport şi de confecţionare a materialelor necesare pentru organizarea şi diseminarea unor activităţi. Finanțarea va fi folosită în principal pentru amenajarea terenului de sport al unității școlare, iar întreținerea și gestionarea acestuia se va realiza prin implicarea elevilor și părinților în aceste activități.

Proiectul Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga” Botoșani a fost declarat câștigător și datorită numărului foarte mare de voturi de susținere ale comunității școlare botoșănene, drept pentru care dorim să mulțumim tuturor celor care au înțeles că acesta este un efort de echipă și, cu încredere, ne-au acordat votul lor – elevi, părinți, prieteni, cadre didactice etc.

One thought on “Proiect de 15.000 euro câştigat de Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *