Nereguli în comerţul cu materiale de construcţii, sancţionate de Protecţia Consumatorului

materiale constructiiComisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au amendat, în urma unui control efectuat săptămâna trecută, mai multe firme care comercializează materiale de construcţii. Controlul a vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea materialelor de construcţii, a produselor destinate construcţiilor şi a obiectelor sanitare.

35 de operatori economici botoşăneni au fost verificati, la 21 dintre aceştia fiind constatate nereguli. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au aplicat opt avertismente şi 13 amenzi contravenţionale în valoare de 41.000 lei.

Au fost verificate produse în valoare de 530.000 lei, iar produsele cu abateri au fost în valoare de 180.000 lei. Sancţiunile aplicate au fost pentru lipsa preţurilor de vânzare, lipsa elementelor de informare şi caracterizare a produselor în limba română şi pentru lipsa denumirii unităţii şi orarului de funcţionare. Au fost verificate depozitele cu materiale, punctele de lucru din judeţ, însă controale s-au fâcut şi în târguri şi oboare”, a spus Mirel Rogalschi,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *