Sume colosale cerute de instituţiile din subordinea CJ în 2014

Gheorghe Sorescu
Gheorghe Sorescu, vicepresedinte CJ

Instituţiile subordonate Consiliului Judeţean au cerut sume impresionante pentru funcţionare pe anul 2014. Conducerea CJ a solicitat instituţiilor din subordine o construcţie a bugetelor pe anul viitor, iar la unele dintre acestea sumele solicitate sunt chiar duble.

De exemplu, Spitalul Judeţean a solicitat un buget colosal pe anul viitor.

Dacă anul acesta am dat vreo 6 miliarde lei vechi, pentru anul viitor ei au cerut 36 miliarde lei vechi, adică 3 miliarde pe lună. Putem discuta undeva la 25 miliarde lei vechi, pornind de la ideea că undeva, în mai, finalizăm investiţia acolo şi dacă va fi, va fi, dacă nu-nu„, a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.

De asemenea, la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri suma solicitată i-a lăsat fără grai pe reprezentanţii Consiliului Judeţean, proiectul de buget prevăzând un necesar de 800 miliarde lei vechi faţă de 300 miliarde lei vechi cât a fost bugetul instituţiei pe acest an.

Este o sumă mare, dacă iei în calcul să pietruieşti 200 km, să modernizezi câteva sute de km de drum. Sumele sunt imense. Cei de la Drumuri au luat în calcul să modernizăm totul”, a adăugat Sorescu.

O sumă mai mare a solicitat şi Direcţia Generală  de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Dacă anul acesta instituţia a avut un buget de 80 miliarde lei vechi, pentru anul viitor s-a solicitat 110 miliarde lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *