11 mandate de aducere, în urma percheziţiilor DIICOT într-un dosar de contrabandă cu ţigări

deschinderi mascatiÎn urma percheziţiilor făcute, joi, de procurorii DIICOT, au fost emise un număr de 11 mandate de aducere, respectiv pentru cinci poliţişti de frontieră şi şase persoane civile.

Mascaţii au ridicat de la locuinţele acestora mai multe pachete cu ţigări, bani şi telefoane mobile. Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională era monitorizată din aprilie a anului în curs. Cele 11 persoane implicate au reuşit să introducă în ţară ilegal peste 78.000 de pachete cu ţigări de provenienţă moldovenească, iar din aprilie şi până în prezent cei vizaţi au încercat să introducă încă 249.600 de pachete cu ţigări, însă au abandonat acţiunea după ce au văzut în zonă alţi poliţişti.

În reţeaua de trafic de ţigări erau implicaţi şi cetăţeni moldoveni, care aduceau marfa până la Prut.

descinderi mascati1Cei cinci poliţişti de frontieră sunt acuzaţi de abuz în serviciu în formă calificată, aceştia furnizând date confidenţiale privind dispunerea patrulelor.

Cele 11 persoane sunt acuzate de constituirea de grup infracţional organizat.

În urma unor activităţi informativ-operative, care s-au derulat pe parcursul mai multor luni, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani – ITPF Iaşi, sprijiniţi tehnic operativ de către ofiteri ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Botoşani şi cu ajutorul lucrătorilor din cadrul Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Botoşani şi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, au documentat activitatea unei grupari infracţionale, specializată în contrabanda cu ţigări, ce acţiona pe raza judeţului Botoşani.

 

2 thoughts on “11 mandate de aducere, în urma percheziţiilor DIICOT într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *