Francezii caută petrol şi gaze la Botoşani

sonda petrolO companie franceză a concesionat 80% din suprafaţa judeţului pentru a face operaţiuni de prospecţiune, iar o altă companie petrolieră extrage deja gaze pe un perimetru care ajunge şi în Botoşani. Firma Total E&P Activites Petroliers a concesionat o mare parte din platfoma moldovenească, ce cuprinde şi judeţul Botoşani, şi urmează să demareze lucrările de cercetare a subsolului.

Agenţia pentru Protecţia Mediului, instituţie ce monitorizează astfel de activităţi încă nu a fost solicitată să aprobe asemenea operaţiuni.

„Demararea unor lucrări de acest gen necesită acordul nostru”, a menţionat Eugen Mateciuc, directorul instituţiei.

Societatea franceză, cu sediul în Courbevoie, este una cu tradiţie, fiind activă pe piaţă din 1991. şi este o subsidiară a companiei Total SA., una dintre cele mai mari companii petroliere din lume.

Pe teritoriul judeţului Botoşani se mai află un alt perimetru concesionat, în zona de Sud-Vest, privind explorare-dezvoltare şi exploatare. Perimetrul este concesionat de Regal Petroleum Romania în asociere cu Raffles Energy SRL. Lucrările în cadrul acestei zone sunt deja în derualere efectuându-se extracţii de gaze de la o adâncime de 460 de metri. Producţia este vândută societăţii Wintershal, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze naturale din Germania.

One thought on “Francezii caută petrol şi gaze la Botoşani

  1. Oare mai este ceva nevandut in aceasta tara???? Suntem atat de prosti ca guvernenti ca sa putem vinde tot??? Tradatori de cea mai joasa speta ne conduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *