Investiţie de 1,5 milioane de euro inaugurată la DGASPC

casute pentru copii cu handicap sever botosani O investiţie de 1,5 milioane de euro constând în construcţia a cinci case de tip familial pentru copiii cu handicap sever a fost inaugurată, miercuri, la Botoşani, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, dar şi a conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Investiţia a fost realizată de Fundaţia Hope and Home for Children (HHC) România, cu sediul la Baia Mare, care a construit trei case, şi de Fundaţia SERA România, care a construit două case.

Prin inaugurraea noilor căsuţe, niciun copil nu mai este nevoit să trăiască în instituţia de tip vechi din Botoşani. Este o muncă pe care SERA România a început-o încă din 1997, cu închiderea Căminului – spital din Ionăşeni şi iată că, după 16 ani, am reuşit să închidem instituţiile de tip vechi şi să dăm o nouă faţă sistemului de îngrijire a copilului cu handicap”, a spus directorul executiv al SERA România, Bogdan Simion.

casute pentru copii cu handicap sever botosani Cele cinci căsuţe, situate pe strada IC Brătianu 59, vor asigura îngrijirea a 60 de copii cu handicap sever care au stat la Centrul de plasament „Sfântul Spiridon”.

Fiecare copil ar trebui să aibă şansa de a creşte într-o familie. Un mediu instituţional nu face decât să-i traumatizeze şi să schilodească o copilărie”, a declarat directorul HHC România, Ştefan Dărăbuş.

O a şasea căsuţă urmează să fie construită, în cadrul aceluiaşi proiect, de Consiliul Judeţean.

Mobilierul pentru căsuţe a fost asigurat cu finanţarea Clubului Rotary, care a făcut o donaţie de aproape 60.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *