APIA: Fermierii pot accesa credite

Fermierii care au nevoie de bani pentru a-şi continua activitatea agricolă şi nu se pot încă baza pe sumele provenite din plăţile APIA pot solicita adeverinţe pentru accesarea de credite.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judetean Botosani, informează fermierii care vor să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică de Suprafaţă (SAPS) – Campania 2013. Aceste credite vor fi garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Cei interesaţi de asfel de credite pot consulta la adresa www.apia.org.ro toate convenţiile încheiate de APIA cu băncile şi fondurile de creditare pentru a alege o bancă. Prin cererea eliberată de APIA se confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru SAPS pentru anul 2013 şi că au fost finalizate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, până la data eliberării adeverinţei. Pot beneficia de adeverinţe chiar şi fermierii supuşi controlului prin teledetecţie sau alt tip de control, dacă s-au finalizat controalele.

În adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită din SAPS, denominată în lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *