Ţurcanu vrea să facă muzeu în aer liber şi grădină zoologică. Vezi detalii!

gradina zooPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, vrea ca judeţul Botoşani să atragă cât mai mulţi turişti, aşa că s-a gândit să facă un muzeu în aer liber. El a declarat că obiectivul va fi realizat prin fonduri europene şi se va întinde pe o suprafaţă de 15 hectare de teren. Ţurcanu a mai spus că urmează să se stabilească amplasamentul muzeului. Potrivit acestuia, specialiştii CJ şi cei ai Centrului Judeţean de Promovare a Culturii vor face un proiect pentru a accesa fonduri europene în 2014.

Vrem să pregătim un proiect major pentru construcţia unui muzeu în aer liber, pentru toţi botoşănenii care vor să îl viziteze în weekend şi pentru cei care vor dori să ne viziteze judeţul, după modelul Muzeului Satului. Avem şi noi tradiţii, avem ce arăta, ce conserva. Peste 10-15 ani de zile o să ne mai dorim să vedem anumite lucruri care nu sunt conservate„, a spus Ţurcanu.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean vrea să facă şi o grădină zoologică în judeţ, care să se întindă tot pe vreo 15 hectare.

7 thoughts on “Ţurcanu vrea să facă muzeu în aer liber şi grădină zoologică. Vezi detalii!

  1. cu ce buget o sa hraniti animalele ca o gradina zoologica nu se poate autointretine.cred ca mai bine va ganditi la altceva.

  2. Bravo domnule. Matale i-ai adus 60% din voturi lui Portariuc, matale ai inventat mersul pe jos si apa calda, matale sa pui orasul asta pe harta. Matale, mai incultule.

  3. Sănătatea e la pământ,educaţia idem şi la fel,infrastructura e dezastru iar voi investiţi în lucruri inutile,aducătoare de profit vouă.Grădină zoologică în aer liber există pe străzile patronate de maidanezi,cât despre conservarea tradiţiei,îmbrăcaţi-vă în continuare la serviciu în costum popular!

  4. Domnul Turcanu se afla in contradictie cu realitatea. Ii recomand sa urmareasca documentarul despre leii din Romania care au ajuns in Africa de Sud. In primul rind leii au nevoie de un habitat apropiat de conditiile naturale:
    cel putin 1.000 de m.p. pentru fiecare animal, o hrana corespunzatoare, adapost foarte bun pentru perioada rece( nu din beton) un personal specializat in ingrijirea acestor animale,etc.,etc. Sunt foarte curioasa unde o sa gaseasca domnul Turcanu un asemenea teren si mai ales bani pentru asemenea investitii. Mare-i gradina, Doamne!

  5. Cred ca in loc de animale salbatice vom avea maidanezi de „Zona”, javre de Primaverii, „sciorlaituri de Bulevard”. Mare Gradina zoologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *