Tineri fotografi îndrăgostiți de mediu premiați de ziua Mediului

26 de tineri au participat la prima ediție a concursului „Fotoreporter pentru mediu” organizat în cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al deșeurilor în județul Botoșani”.

Festivitatea de premiere a avut loc în cursul zilei de miercuri, 5 iunie cu ocazie zilei mondiale a mediului și a fost găzduită de Muzeul județean.

Lucrările au putut fi admirate în holul muzeului și au surprins fragmente din natura fotografiate de tinerii participanți la concurs reprezentând probleme reale de mediu în județul Botoșani. Fotografiile înscrise la concurs au fost însoțite de o argumentare a autorului și explicații privind locul și timpul realizării lor.

Juriul format din Paul Vieru, reprezentant al Primăriei Botoșani, Remus Maftei de la Consiliul Județean Botoșani și Ovidiu Porohniuc, fotograf, au evaluat lucrările și au deliberat. Astfel, câștigătorul locului I a fost declarat Valentina Bartus pentru o fotografia care indica mizeria de pe lacul cu nuferi de la Ipotești. Locul II a revenit Ioanei Corduneanu iar locul III Iulianei Gladei. Premiul I a constat într-un aparat foto digital, premiul II într-un mini laptop, iar premiul al III-lea într-un ipod shuffle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *