DGASPC: Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap funcţionează în legalitate la Botoşani

dgaspc BotosaniDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani informeaza cetăţenii judeţului Botoşani că în cadrul D.G.A.S.P.C Botoşani funcţionează Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, comisie care este constituită şi funcţionează cu respectarea prevederilor legale, pe baza avizului nr. 223/06.03.2013 eliberat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Informaţia vine după ce ministrul Muncii a nominalizat şi judeţul Botoşani printre judeţele unde comisiile de evaluare a persoanelor nu are avizul ministerului.

Comisia are drept scop principal expertizarea şi încadrarea în grad de handicap a persoanelor adulte care prezintă un handicap şi are următoarea componenţă:

Preşedinte: Dr. Enache Stela – medic de medicină generală, D.G.A.S.P.C Botoşani

Membrii: 1. Dr. Haidarli Liliana – medic de medicină generală, propus de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani

2. Tupiluşi Tudorel – reprezentant desemnat de o organizaţie neguvernamentală care desfăşoară activităţi în beneficiul persoanelor cu handicap, ANR – filiala Botoşani

3. Alexandru Raluca Mihaela – psiholog D.G.A.S.P.C Botoşani

4. Condurache Maria – asistent social D.G.A.S.P.C Botoşani

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani are rolul de a asigura la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani asigură cetăţenii judeţului Botoşani că activităţile specifice îndeplinirii misiunii sale se desfăşoară, în continuare, cu respectarea prevederilor legale în domeniu., se precizează într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *