Concursul „Ce poţi face din capace de PET”, pe 1 iunie, pe Pietonalul Unirii

Consiliul Judeţean Botoşani organizează sâmbătă, 1 iunie 2013- ora 10:00 pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, a doua ediție a concursului Ce poți face din capace de PET? în cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în Judeţul Botoşani”, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” (POS Mediu).

Concursul se adresează elevilor claselor I- VIII, încurajându-i să recicleze materialele plastice şi constă în strângerea unui număr de minim 5.000 capace de PET cu care se vor realiza mozaicuri pe asfalt, care să ilustreze vizual teme legate de protecţia mediului. Concursul are loc în aer liber, desfășurându-se pe Pietonalul Unirii. Joaca în aer liber înseamnă sănătate, de aceea echipa de implementare a proiectului invită elevi din tot județul Botoșani să petreacă Ziua Copilului în mijlocul municipiului.

Echipele formate din 10 elevi, vor avea la dispoziţie 4 ore pentru realizarea mozaicului, în locaţia concursului. Premierea câștigătorilor va avea la ora 14:00, iar capacele se vor preda unui reciclator pentru prelucrare, după terminarea concursului.

Prima ediție a concursului Ce poți face din capace de PET? a avut loc in luna iunie a anului trecut și s-a bucurat de participarea a 450 elevi, însoțiți de cadre didactice și părinți. Premianții concursului au primit 20 de biciclete.

Datorită succesului înregistrat în rândul elevilor la prima ediție a concursului, Consiliul Județean Botoșani  invită și locuitorii municipiului să viziteze Pietonalul Unirii între orele 12:00- 14:00 pentru a admira creațiile micilor prieteni ai mediului înconjurător.

Sursa: comunicat presa

One thought on “Concursul „Ce poţi face din capace de PET”, pe 1 iunie, pe Pietonalul Unirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *