Dispute în Consiliul Local de la mutarea Grădiniţei 24

CL 1Discuţii aprinse în şedinţa de Consiliu Local de la găsirea unui spaţiu pentru Grădiniţa 24. Consilierul local Eugen Ţurcanu a propus ca unitatea să fie mutată în Internatul Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, în loc ca spaţiile de acolo să fie date unor asociaţii. Ideea nu a fost agreată nici de primarul Ovidiu Portariuc, dar nici de şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, care a declarat că spaţiul este impropriu pentru activitatea şcolară dat fiind faptul că nu deţine autorizaţie sanitară de funcţionare pentru grădiniţă.

La rândul său, consilierul local Cătălina Lupaşcu, care este şi adjunctul IŞJ, a cerut edilului municipiului să găsească soluţii urgente în acest caz, astfel încât la începutul anului şcolar viitor să nu existe probleme.

Consider că ar trebui să facem o analiză pertinentă pe ceea ce se întâmplă cu adevărat. Timpul se scurge foarte repede şi ne trezim din nou în toamnă cu aceeaşi problemă pe care o aveam toamna trecută. Trăim cu aceste multe variante posibile de un an. Nu este corect ce se întâmplă„, a spus Lupaşcu.

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că la această dată se face o analiză a opţiunilor şi decizia va fi luată funcţie de priorităţi şi de costuri.

Nu putem lua o decizie pur şi simplu fără a face o analiză preliminară. Aşteptăm oferta constructorului privind construcţia modulară în ANL Bucovina. Există şi varianta de a prelungi contractul în actuala locaţie”, a spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *