Mobilizare pentru Capitala Earth Hour 2013

Botoşănenii sfidează vremea încercând să demonstreze că pot fi, anul acesta, capitala Earth Hour datorită celei mai mari cantităţi de peturi strînse în intervalul orar 10-17.

Municipalitatea botoşăneană a amenajat în parcarea magazinului general un spaţiu destinat colectei de PET-uri astfel încât orice botoșănean poate contribui la titlul de capitala Earth Hour 2013. Pentru acest titlu se bat, alături de Botoșani, și municipiile Ploiești și Timișoara, cele trei orașe intrând în finală ca urmare a proiectelor depuse. Cel mai mare punctaj pe grila de evaluare a fost obţinut de Timişoara- 81,3 puncte din 100, care participă pentru a doua oară la competiţie, respectiv la finală. Pe locul al doilea s-a situat municipiul Botoşani, cu 75,6 puncte, aflat pentru prima dată în finală. Oraşul Botoşani a obţinut punctajul maxim (10) pentru modul în care primăria şi instituţii publice din subordine au utilizat platforma electronică pentru raportarea deşeurilor colectate selectiv pusă la dispoziţie de Asociaţia Ecoteca.

În cursul zilei de sâmbătă până la ora 17.00, botoșănenii sunt așteptați să se debaraseze de peturile pe care le au acasă pentru a da o șansă Botoșaniului de a deveni capitala Earth Hour 2013.

Primăria Botoșani a organizat, pentru a-i stimula pe elevi, considerați cei mai receptivi la astfel de activități, un concurs intitulat „Școala cea mai harnică” în cadrul căruia sunt invitați să aducă astfel de deșeuri. Deșeurile aduse de fiecare grupare aparținând unei școli, sunt cântărite și notate de reprezentanții municipalitații, urmând ca la final să se decidă cea mai harnică școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *