Taxele şi impozitele locale pe 2013, aprobate de consilierii locali

Consiliu localConsilierii locali au aprobat în şedinţa de vineri taxele şi impozitele locale pe anul 2013. Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, taxele vor fi menţinute la nivelul anului 2012, pentru a nu mai creşte povara fiscală atât pentru agenţii economici, cât şi pentru cetăţeni.

Au fost introduse însă taxe pentru cei care deţin scutere, tractoare agricole şi electrocare fără carte de identitate. Pentru scutere se percepe o taxă de 8 lei pe an, pe autovehicul, pentru electrocare o taxă de 15 lei pe an, iar pentru un tractor taxa se ridică la 50 lei pe an. Taxa de salubrizare va fi în 2013 de 5,70 lei, de persoană/lună. De asemenea, pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport, datorate pe întregul an de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2013, se menţine bonificaţia de 10%. Taxa specială de desfacere a căsătoriei se menţine la 500 lei.

Anul 2013 se anunţă a fi un an greu din punct de vedere economic, acesta este şi sensul actualei măsuri. De a relaxa puţin povară fiscală, de a permite unor agenţi economici să înceapă anumite activităţi, pentru că principiul trebuie să fie lărgirea bazei de impozitare, astfel încât să luăm câte puţin de la mai mulţi, decât să luăm mai mult de la din ce în ce mai puţini. Noi am avut o discuţie, împreună şi cu consilierii USL, despre această decizie şi cred că şi dumneavoastră sunteţi de acord să păstrăm acest nivel şi în anul 2013„, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *