Concert de colinde susţinut de Corul misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la Botoşani

Botoşănenii sunt aşteptaţi duminică, începând cu ora 14.30, la Teatrul Mihai Eminescu, pentru a se delecta cu un spectacol de colinde susţinut de corul misionar „Sfântul Ioan Cucuzel” din Iaşi. Din acesta fac parte 70 de studenţi de la diferite facultăţi din Iaşi.
În deschiderea evenimentului, va colinda Corul „Sfântul Stelian” ATOR (Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români) din Botoşani.

Intrarea este gratuită.

Corul Ioan Cucuzel a luat fiinţă în martie 2007, atunci când Gabriel Corolea, student la facultatea de Litere din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cunoscător de muzica psaltică şi actual dirijor al corului, şi-a făcut un mic cor din prieteni studenţi,şi ei cunoscători şi iubitori ai muzicii psaltice. La început corul număra 30 de studenţi, iar în prezent numărul acestora s-a dublat la peste 60 de persoane care cântă cu drag în scop caritabil, încercând să ajute mai multe persoane cu nevoi speciale. Primul concert caritabil a fost pentru o tânără studentă bolnavă de leucemie din Iaşi şi a avut loc la sala Iustin Moisescu din Iaşi odată cu concertul pascal din 2008.


Până în prezent, corul a lansat un CD cu “Prohodul Domnului” în stil athonit, iar cel de-al doilea CD a fost lansat în cadrul concertului de la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani ce a avut loc în data de 10 decembrie 2010 şi conţine 15 colinde psaltice.
De asemenea, tinerii membri ai corului participă în fiecare Duminică la diferite parohii din Iaşi şi din judeţul Iaşi la sfânta Liturghie, trimişi de părintele Nicodim, secretarul Înalt Preasfinţiei Sale Teofan Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Membrii corului sunt studenţii diferitelor facultăţi ieşene cum ar fi: Facultatea de Teologie Ortodoxă, FEAA, Medicină şi Farmacie, Litere, Filosofie, Hidrotehnică, Construcţii, Arte, Automatică şi Calculatoare, Biologie, Istorie, Sport, cunoscători de muzică bisericească şi psaltică. Corul s-a bucurat de un real succes în rândul tinerilor studenţi, ei formând de fapt cea mai mare parte din spectatorii concertelor la care a participat corul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *