Comisarii Gărzii Financiare au suspendat activitatea la opt firme. Vezi motivul!

Cristi Calimandruc
Cristian Calimandruc

Opt agenţi economici cu activitate de comerţ s-au ales cu activitatea suspendată, în luna noiembrie, pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale şi comercializarea de produse accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător.

Neregulile au fost constatate de comisarii Gărzii Financiare Secţia Botoşani în urma unor controale. În luna noiembrie au fost verificate 203 societăţi comerciale, fiind aplicate sancţiuni şi confiscate bunuri în valoare totală de peste 180.000 lei.

Cele mai frecvente abateri constatate sunt lipsa documentelor de provenienţă pentru mărfurile comercializate şi încălcarea legislaţiei finaciar-contabile„, a declarat Cristian Calimandruc, comisar şef al secţiei Botoşani a Gărzii Financiare.

4 thoughts on “Comisarii Gărzii Financiare au suspendat activitatea la opt firme. Vezi motivul!

  1. Inchideti-le pe toate ! Pana acum nu au fost controale de la garda ? Incalcarea legislatiei financiar-contabile in ce consta ? In modul de interpretare a legislatiei, care de comisarul garzii finaciare poate fi intr-un fel, iar de firma in alt fel . Care interpreare este corecta ? Tot timpul are dreptate organul de control, iar in instanta se mai schimba. Avand in vedere modificarile legislative frecvente, Codul fiscal modificat aproape lunar, s-au facut de catre garda actiuni de indrumare a agentului economic ? Sau ei sunt toti priviti ca infractori si trebuie inchisi! La institutiile bugetare nu am auzit sa se inchida din cauza controlului, nu am auzit de amenzi date la fiecare control de catre Curtea de Conturi, in schimb la agentii economici privati daca s-ar putea sa fie control in fiecare zi. Eu nu sustin incalcarea legii, dar sustin ca organele de control sa mai faca si actiuni de informare, nu sa sa astepte modificarea unui text al legii dupa care amendarea. Tot timpul baietii desteptii ai partidului de la guvernare nu vor avea probleme cu controale garzii atat timp cat sponsorizeaza. Ne ascundem mereu dupa deget si iesim cu fumigene in presa cu incalcarea legislatiei financiar-contabile . Domnule comisar sef nu am vazut nici un interviu in presa prin care sa anuntati ca s-a modificat legea, ca trebuie aplicata astfel, ca acestea sunt masurile care se pot lua !!!

  2. Toti cei care desfasoara o activitate comerciala stiu ca toata marfa trebuie achizitionata in baza unei facturi fiscale si vanduta in baza unui bon fiscal.
    Pentru asta nu iti trebuie prea multa scoala ci doar sa fii cinstit si sa ti platesti darile catre stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *