Consiliul Judetean a luat credit de 7 milioane euro. Vezi amanunte!

Consiliul JudeteanConsiliul Judetean Botosani a obtinut un imprumut de 7 milioane euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in vederea confinantarii proiectului cu finantare european privind extinderea retelei de apa. Este vorba de proiectului intitulat ”Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apă si canalizarea–epurarea apelor uzate în judeţul Botoşani”, finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial ”Mediu”, care va aduce judeţului Botoşani suma de 102,4 milioane de euro (fără T.V.A.), însemnând 436,2 milioane lei.

Obiectivul general al proiectului are ca scop îmbunătăţirea calităţii apei şi accesul la infrastructura de apă şi canalizare până în anul 2015 si vizează lucrări de investiţii in infrastructura de apă şi canalizare în municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Ştefăneşti, Săveni, Flămânzi şi comunele Broscăuţi, Leorda, Mihai Eminescu,Vorona, Tudora şi Frumuşica.

Acest proiect va rezolva şi problema stringentă a alimentării cu apă a municipiului Botoşani, în sensul că se va devia conducta magistrală Leorda-Botoşani în afara zonei alunecărilor de teren.

Banii vor fi trasi in momentul in care vom avea nevoie de ei. Fara banii acestia nu se putea implementa proiectul„, adeclarat Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *