Micii reporteri formați la Biblio-vacanța au sărbătorit prin concursuri dedicate copiilor botoșăneni

O competiție inedită de șah, un concurs de frumusețe pentru copii și un schimb de experiență…gazetărească între copiii care au urmat, anul trecut, cursul de jurnalism în cadrul programului Biblio-Vacanța al Bibiliotecii Județene “Mihai Eminescu” și cei care află, vara aceasta, din tainele gazetăriei. Acestea au fost activitățile organizate, la finele săptămânii trecute, sub egida BUZZ FEST.

Manifestările organizate, cu prilejul primului an de la apariția primului număr al ziarului Buzz, au început joi, 2 august, cu o conferință de prezentare a proiectului „Micii reporteri”, găzduită de Biblioteca Județeană „Mihai  Eminescu”. Cu această ocazie, micii reporteri de anul trecut le-au mulțumit partenerilor care i-au sprijinit în primul an de activitate și și-au exprimat opiniile și bucuria de a fi reporter la propriul lor ziar. Vineri, noii mici reporteri, îndrumați de colegii lor mai mari,  au participat la Târgul Meșteșugarilor, manifestare inclusă în cadrul Festivalului Cântecului, Jocului și Portului Popular organizată de Centrul de Creație, unde au stat de vorbă cu meșterii populari, au realizat interviuri și au făcut schimb de opinii culturale și gazetărești.

Sâmbătă și duminică,  BUZZ FEST  a cuprins două manifestări ingenioase. Sâmbătă, chiar de la ora 9.00, copiii-reporteri au organizat o competiție de șah, intitulată „Șahul între generații”. Ei i-au pus față în față pe bătrânii care joacă șah în parc cu trei eleve, surori pasionate de sportul minții. Fetele au pus deseori probleme bătrânilor, dar emoțiile și-au spus cuvântul până la sfîrșitul partidei, fiind învinse de mai experimentatul Constantin Ciobanu, cel care a intrat și în posesia cupei oferită cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret.

Duminică, de la ora 17.00, în foișorul din parcul „Mihai Eminescu” a început fiesta celor mai frumoși copii din Botoșani. 10 concurenți s-au aliniat la startul competiției Mini Miss&Mister Buzz 2012. Aceștia au avut de trecut prin două probe, respectiv proba de zi (ținuta lor preferată) și proba Ingenious BUZZ, unde concurenții au tras un bilețel după care erau supuși unei provocări: o ghicitoare, să recite o poezie, să răspundă unei întrebări specifice vîrstei, etc. Probele concursului au fost incluse în spectacolul oferit de grupul Cheia Sol în parc.

La final, juriul condus de Steliana Orășanu, realizator și prezentator al emisiunii “O pată de culoare” – TeleM Botoșani a desemnat câștigătorii titlurilor de MINI MISS&MISTER BUZZ 2012. Aceștia sunt Patricia Șovan de 7 ani și Gabriel Șobachi de 5 ani. Toți copiii înscriși în competiție au primit premii constând în dulciuri de la sponsorul concursului Admir, albumul micuței Andreea Prisacariu, lansat duminică în parc, dar și diplome. Cei doi câștigători au beneficiat fiecare de cîte o sesiune foto realizată de membrii clubului foto din Botoșani. În continuare, vă prezentăm premiile câștigate la cele două competiții organizate în cadrul BUZZ FEST 2012.

Rezultatele concursului Mini Miss&Mister BUZZ:

  • MINI MISS BUZZ: Patricia Șovan
  • MINI MISTER BUZZ: Gabriel Șobachi
  • Mister Simpatie: Tudor Maxim
  • Miss „O pata de culoare” – TeleM Botoșani: Maria Maxim
  • Miss „Ingenious BUZZ”: Karina Vieru
  • Mister „Popularitate”: Adrian Herghelegiu
  • Miss 4botosani.ro: Ana Apetrei
  • Miss „Popularitate”: Ana Lhea Arcalianu
  • Miss Cheia Sol: Theona Adomnoae
  • Miss Simpatie: Alesia Pantoc

Rezultatele concursului Șahul între generații:

  • Marele premiu: Constantin Ciobanu (o diplomă și o cupă)
  • Premiul I: Irina Zoițanu (un trofeu și o diplomă)
  • Premiul II: Ioana Zoițanu (o diplomă și o pungă de dulciuri)
  • Premiul III: Nicoleta Zoițanu (un DVD cu povești și o diplomă)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *