Tinerii care au picat examenul de bacalaureat, aşteptați la șomaj

ajofm Botosani(2)Numărul șomerilor botoșăneni ar putea crește în perioada următoare din cauza absolvenților de liceu care au posibilitatea să-și depună dosarul pentru obținerea indemnizației de șomaj. În prezent, numărul șomerilor la nivelul județului Botoșani cunoaște o ușoară scădere, acesta fiind de 4672 de persoane față de peste 5000 cît erau anul trecut, în aceeași perioadă.

Tinerii care au picat examenul de bacalaureat sau care nu au de gînd să continuie cu o formă de învățământ superior, au posibilitatea să se înscrie în termen de 60 de zile de la data absolvirii liceului, la șomaj. Aceasta ar putea însă îngroșa din nou rândurile șomerilor dat fiind faptul că, în medie, în ultimii doi ani, s-au înscris circa 1000 de absolvenți de liceu pe an.

„Deja circa o sută de absolvenți au venit și s-au interesat de documentele necesare pentru a primi indemnizatia de somaj. Unii au venit chiar însoțiți de părinți. Noi am făcut, în timpul anului școlar, o caravană în rândul a peste 2600 de absolvenți pentru a-i informa de drepturile pe care le au, inclusiv în mediul rural”,  a declarat Gabriela Vranciuc, purtător de cuvînt al AJOFM Botoșani.

One thought on “Tinerii care au picat examenul de bacalaureat, aşteptați la șomaj

  1. De ce sa se inscrie la somaj si nu la munca?este o mare greseala cu acordarea somajului asestor copii,incurajandu-se nemunca.si mai vrem bani de pensii,bani la buget…de unde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *