O firmă din Dorohoi a livrat lapte infectat cu e-coli şi pioceanic la Spitalul Judeţean VasluilaptePacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au consumat de la bucătăria unităţii lapte infectat cu bacteria e-coli şi bacilul pioceanic, achiziţionat de la o firmă din judeţul Botoşani cu care spitalul se află în relaţii contractuale.
Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, laptele infectat a fost descoperit de către asistentele de la Secţia Pediatrie în momentul în care au încercat să prepare brânza calcică pentru nou-născuţi. Ulterior, produsul a fost oprit de la consum şi s-au prelevat probe care au fost trimise spre analiză laboratorului de specialitate al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

„În momentul în care asistentele de la Secţia Pediatrie au încercat să prepare brânza calcică au constatat că laptele nu se coagulează. Personalul medical ne-a alertat şi, în consecinţă, am retras laptele de la consum din spital şi am dispus efectuarea de analize bacteriologice. În urma comunicării rezultatelor, s-a constatat că este vorba despre prezenţa în lapte a bacteriei e-coli şi a bacilului pioceanic. Într-adevăr, pacienţii din spital au consumat astfel de lapte, inclusiv eu am băut, însă, din fericire, nu a fost înregistrat niciun caz de toxiinfecţie alimentară”, a declarat, vineri, directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

Odată cu primirea rezultatelor analizelor de laborator, SJU Vaslui a decis să nu mai achiziţioneze lapte de la societatea din Dorohoi, judeţul Botoşani, firmă care furniza produse lactate spitalului vasluian în urma câştigării licitaţiei.

„Evident că, odată ce am constatat că laptele este neconform, am decis să nu mai facem aprovizionarea de la firma din Dorohoi. Aşteptăm delegatul firmei botoşănene să-i prezentăm probele şi să-l anunţăm că vom rezilia contractul. Nu putem să ne jucăm cu sănătatea bolnavilor”, a mai precizat Lelia Croitoru.
Pe de altă parte, DSP Vaslui a declanşat o anchetă în acest caz pentru a vedea dacă mai există şi alte produse lactate care ar putea pune în pericol sănătatea pacienţilor.

„În cursul zilei de astăzi (n.r.-vineri), un inspector pe sănătate publică a prelevat probe de brânză, singurul produs lactat care a mai fost găsit în spaţiile frigorifice ale spitalului, urmând a fi efectuate analize de laborator. Nu au mai fost găsite pe stoc produse din cele constatate cu o încărcătură bacteriologică de două-trei ori mai mare decât limita legală admisă”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Cu excepţia DSP Vaslui, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui susţine că nu a mai anunţat niciun organ de control al statului care să facã cercetări în acest caz în vederea luării unor măsuri împotriva celor vinovaţi.

Sursa: Cancan

loading...

Lăsați un comentariu

*