PNL Botosani renunta la Tariceanu in favoarea lui Stolojan

Majoritatea liberalilor botoşăneni a aderat la noua platformă liberală lansată de Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica. Prezent, simbătă, la Iaşi, la prezentarea noii platforme liberale, preşedintele Biroului Permanent Municipal Botoşani al PNL, Cătălin Alexa, a declarat că 80% din membrii filialei municipale sprijină această iniţiativă şi aderă la platforma Stolojan-Stoica.

"Vom organiza o intrunire a Biroului Permanent Teritorial si vom decide. Vad o chestiune democratica de a supune dezbaterii acest subiect, iar minotitatea sa se supuna majoritatii, nu asa cum se intimpla acum in PNL cind majoritatea sa se supuna minoritatii", a spus Catalin Alexa.
Cătălin Alexa susţine că această situaţie nu va duce la o scindare a filialei sau partidului atit timp cit este pusă in discuţie o reformare a PNL.
Simbătă, la Iaşi, au venit circa 400 de persoane din judeţele Moldovei – Botoşani, Bacău, Galaţi, Neamţ, Vaslui, Vrancea, Suceava, dar şi din Brăila şi Mehedinţi, pentru a participa la o dezbatere susţinută de iniţiatorii noii platforme liberale – Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, acestora alăturindu-li-se Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru şi Mircea Iustinian.
Grupul de iniţiativă format din foşti şi actuali membri ai PNL – Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Radu F. Alexandru şi deputatul Mircea Iustian – au lansat oficial, pe data de 15 octombrie, la Piteşti, "Platforma politică liberală pentru clarificarea doctrinară, unitatea şi relansarea forţelor de centru-dreapta".

Platforma politică a vizat cinci direcţii prioritare: strategică, a agendei guvernării şi exerciţiului guvernării, relansării PNL, doctrinară şi de unificare a forţelor de centru – dreapta