Consiliul Judeţean continuă să atragă fonduri europene pentru introducerea „abc-ului” civilizaţiei, respectiv serviciul de apă şi canal, în judeţul Botoşani pentru toţi botoşănenii.
Păstrând linia pe care s-a început, cu investiţii majore în domeniul infrastructurii, luna aceasta a fost inclus în planul de investiţii şi dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru partea de nord a judeţului, respectiv elaborarea unui studiu de fezabilitate aferent proiectului „Sisteme de alimentare cu apă pentru localităţile din zona de nord a judeţului Botoşani”.
Acest lucru a coincis în mod fericit cu deschiderea, în data de 20.03.2012 a „Procesului de pregătire a proiectelor strategice pentru perioada 2014-2020”, la Bucureşti, eveniment la care au participat atât Consiliul Judeţean, ADI-ul cât si operatorul de apă Nova Apaserv SA.
Până în luna mai trebuie pregătită o cerere de finanţare pentru achiziţionarea asistenţei tehnice în vederea pregătirii aplicaţiei ce va fi depusă la Ministerul Mediului în cadrul POS mediu II, urmând ca în cadrul acestui nou mare proiect să fie inclusă şi investiţia în extinderea reţelei de apă şi canalizare pentru botoşănenii din nordul judeţului.
„Potrivit estimărilor actuale, judeţul Botoşani ar putea beneficia de aproximativ 80 milioane euro fără TVA, care se vor adăuga celor 102 milioane euro fără TVA, deja alocaţi, bani pe seama cărora se vor executa atât reabilitări ale reţelelor existente cât şi extinderea arealului de operare astfel încât să acoperim necesităţile şi să asigurăm confortul firesc unui număr cât mai mare de cetăţeni”, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Acesta a reamintit botoşănenilor că unul dintre principalele obiective pe care le are în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean este creşterea nivelului de trai al tuturor cetăţenilor.
Proiectul pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare în nordul judeţului este o componentă a strategiei elaborate la începutul mandatului său de preşedinte al Consiliului Judeţean atât pentru creşterea accesului populaţiei la aceste servicii, dar şi pentru construirea acelei minime infrastructuri necesare atrageri de investitori în toate domeniile. „Eu şi echipa mea facem tot ce putem pentru a transforma judeţul într-o zonă atractivă pentru investitori. Dacă vorbim de nordul judeţului, am asfaltat drumuri judeţene în zonle Cristinesti-Suharău-Oroftiana, Lozna-Dersca- Mihăileni, iar în acest an între Critineşti şi vama Racovăţ. În completare dezvoltăm şi acest proiect important pe apă şi canalizare care va face ca zona de nord să aibă drumuri judeţene bune, apă şi canalizare, adică exact cerinţele minime ale potenţialilor investitori, fie că vorbim de cei în agricultură sau în alte domenii. Astfel de proiecte, care să asigure un standard european de civilizaţie botoşănenilor şi să acopere nevoile primordiale ale investitorilor, le derulăm în toate zonele judeţului, de la aducţiunea apei din Prut la Săveni şi toate comunele învecinate, la investiţiile în reţeaua de apă şi canalizare din Tudora, Vorona, Flămânzi şi Frumuşica. Totodată, asfaltăm drumuri judeţene în toate zonele judeţului”, a completat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.
D-le Presedinte,considerati ca si la 3 km de Botosani,in sat Hudum ar trebui sa se traiasca in mod civilizat.Spun asta pentru ca noi nu avem nici apa curenta,nici canalizare nemaivorbind de gaz metan si alte utilitati care determina nivelul de civilizatie.