Spitalul Judeţean Mavromati va deveni cel mai mare angajator după comasare. Acesta va fi o instituţie mamut cu mii de locuri de muncă. Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean a fost defintivată.
Potrivit autorităţilor, spitalul va avea după comasare un număr de aproximativ 2150 de angajaţi şi 1540 de paturi, faţă de peste 1000 de angajaţi şi 750 de paturi cât are în prezent. De asemenea vor fi 102 paturi pentru spitalizare zi, faţă de 40 câte sunt în prezent. Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean a fost defintivată.
„A fost făcută structura nouă, organigrama şi normarea. Spitalele care vor fi comasate vor avea aceleaşi secţii, acelaşi personal medical, iar normarea se face pe întreg Spitalul Judeţean. Normarea lor s-a făcut la 15 paturi la un medic şi 12 paturi la asistent, iar noi avem derogare şi aprobare de la Consiliul Judeţean la 12 paturi un medic şi la zece paturi asistentă şi a fost făcută normarea ca atare şi la celelalte spitale. Nu se discută problema medicilor, asistentelor şi infirmierelor pentru că din structură reiese clar că mai avem nevoie de personal. Ce am găsit: că unele secţii sunt supranormate cu asistente, iar altele din Spitalul Judeţean sunt subnormate. Şi atunci se va face o redistribuire şi o echilibrare„, a spus medicul Ovidiu Mimor, managerul Spitalului judeţean.
Voci din sistemul sanitar botoşănean spun că Spitalul Judeţean va fi cel mai mare din ţară după comasare. Reprezentanţii unităţii spitaliceşti aşteaptă ca luna aceasta să fie emisă şi Hotărârea de Guvern privind comasarea spitalelor din Botoşani.