Mii de oameni scoşi în stradă de obiceriurile populare. Vezi foto!

datini si obiceiuri la BotosaniMii de oameni din Botoşani au asistat, duminică, la unul dintre cele mai reuşite festivaluri de dansuri şi obiceiuri din ţară. Ediţia a XXXVII-a a adunat formaţii din Vorona, Săveni, Broscăuţi, Albeşti, Hilişeu Horia, Văculeşti, Vlăsineşti, Cordăreni, Hlipiceni, Lozna, Oneaga, Conceşti, Băluşeni, Cristeşti, Dobârceni, dar şi din Agnita- Sibiu, Constanţa, Dărmăneşti- Bacău.

O formaţia care a atras ochii publicului a venit din Iordania şi a impresionat prin costume, dar şi prin acurateţea dansului.

dansatorii din Iordania
dansatorii din Iordania

Participanţii au mărşăluit cântând şi dansând pe Bulevardul Mihai Eminescu, Pietonalul Unirii, Cuza Vodă, Calea Naţională, Victoriei şi s-au oprit în Centrul Vechi, unde au urcat pe scenă, unde, de asemenea, au dansat şi cântat.

Spectatorii au umplut la maxim Centrul Vechi, însă s-au strâns cu miile şi pe traseul pe unde au trecut formaţiile.

Cu eforturi deosebite, încercăm să păstrăm tradiţia, pentru că ne obligă ceea ce ne-au transmis înaintaşii şi ne mai obligă dragostea locuitorilor pentru aceste tradiţii. Fără copii nu se asigură transmiterea. Orice comunitate este preocupată să trasmită mai departe ceea ce are mai important, iar noi ne înscriem în acelaşi efort, de a atrage copii”, a afirmat primarul din Vorona, Aurel Ştefan, care a atras atenţia că aceste obiceiuri tradiţionale nu trebuie iubite doar la zi de sărbătoare.

Organizatorul evenimentului, Ion Ilie, director la Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, s-a arătat încântat de numărul mare departicipanţi la festival, dar şi de calitatea obiceiurilor şi datinilor, subliniind, în acelaşi timp, cu satisfacţie, întinerirea formaţiilor.

2 thoughts on “Mii de oameni scoşi în stradă de obiceriurile populare. Vezi foto!

  1. Mi-au placut toate formatiile care au fost si in acest an dar si din anii trecuti, dar as vrea sa-i propun domnului Ilie o idee pe viitor. Nu stiu daca s-a facut sau nu, dar eu as vrea sa cumpar daca ar exista asa ceva si cred ca nu sunt singurul, de ce nu angajati un profesionist sa filmeze cap coada aceste obiceiuri frumoase sa se faca dvd-uri si sa se vanda. In acest fel si institutia pe care o conduceti ar mai avea niste fonduri si ati putea promova si alte obiceiuri ale judetului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *