Teatrul „Mihai Eminescu” a găzduit, joi seară, un spectacol ingenios pus în scenă de copiii și adolescenții grupului Cheia Sol. Așa cum și-a obișnuit publicul de trei ani, grupul coordonat de Oana Pușcașu a dorit să întâmpine sărbătorile de iarnă, alături de botoșăneni, printr-un spectacol, care a pus în evidență atît calitățile muzicale cît și cele actoricești ale micilor artiști. Spectacolul, care s-a bucurat de o sală plină, s-a dorit a fi o poveste de iarnă derulată într-un cartier urban, care s-a numit, cum altfel decît Cheia Sol.
Încă de la prima secvență a spectacolului, Moș Crăciun își face apariția în scenă și declanșează intriga întregului spectacol. Pierderea renului preferat, pe Rudolf, jucat cu multă inocență, de către Alex Chiriac devine motiv de mare îngrijorare pentru juniorii grupului și motiv de distracție pentru cei mai mari. Melodiile de iarnă și colindele interpretate de protagoniștii acestui show au completat armonios povestea.
Pe parcursul celor două ore de spectacol s-a născut și o idilă între personajele întruchipate de Andreea Popovici și Costi Bălan. Costinel este cel care nu crede în existența lui Moș Crăciun, dar o serie de întâmplări, printre care și apariția în mijlocul lor, al lui Rudolf, îl determină să-i scrie moșului. Una dintre dorințele lui este ca Andreea, colega lui de clasă în spectacol, să fie mai atentă cu el. Lucru care se și întâmplă! Spre finalul spectacolului, publicul a făcut cunoștință chiar și cu…nepoata lui Moș Crăciun, aceasta fiind Miruna Buză, una dintre veteranele grupului. Decorul a fost și el unul reușit, creând impresia unei așezări urbane în mijlocul sărbătorii de Crăciun fiind astfel în acord cu povestea regizată de către chiar coordonatorul grupului, Oana Pușcașu.
Dar surprizele nu au constituit doar spectacolul în sine. Chiar la intrarea în teatru, spectatorii au fost întâmpinați de o mini-orchestră care i-a colindat, iar cei care au dorit, au avut posibilitatea să facă o faptă bună pentru David, un băiețel bolnav, cumpărând magneți de frigider, confecționați de mama lui.
Spectatorii care au asistat pînă la final au primit cadouri conținând cărți și un CD cu melodiile interpretate de membrii grupului în spectacol. La finalul spectacolului, Radu Căjvăneanu, reprezentantul Centrului Europe Direct, Botoșani, cel care a finanțat editarea acestui CD, a oferit o serie de diplome colaboratorilor săi în cadrul concursului „Lider European”, recent încheiat.
Tot spre final, a avut loc premierea copiilor-reporteri în cadrul concursului de evaluare a cunoștințelor dobîndite la mini-cursul de jurnalism inițiat de Asociatia Culturala „Adrian Enache” in cadrul Bibilo-Vacanța și datorită faptului că micii reporteri au scris, toată vara, în publicația lor, despre spectacolelor estivale din parcul „Mihai Eminescu”, ale grupului Cheia Sol. Asociatia Culturală „Adrian Enache” a beneficiat la acordarea premiilor pentru copiii-reporteri de sprijinul Centrului Europe Direct Botoșani, editurii Agata, dar și a solistului al cărui nume poartă asociația.
Bravo , Oana Puscasu!
Ce nu fac autoritatile locale, reuseste un ONG foarte activ.Felicitari!
Imi pare rau, trebuie sa spun ca Scoala de arte din Botosani, finantata generos de Consiliul judetean din bani publici, este ca si inexistenta.Nu produce nimic, dar consuma banii nostri.
De fapt, la ce sa te astepti de la un director necalificat pentru acest post, dar membru de frunte al PNL?