Viceprimarul Florin Ghiorghiță: În proporție de peste 90%, populația este de acord cu capturarea câinilor comunitari

viceprimarul Florin Ghiorghita
viceprimarul Florin Ghiorghita

Primaria Botoșani, asaltată de sesizări din partea cetățenilor cu privirea la înmulțirea câinilor comunitari. Reprezentanții Primăriei Botoșani recunosc că în oraș au apărut grupuri mari de câini, chiar dacă zilnic sunt capturați în medie 10-15 câini.

Viceprimarul Florin Ghiorghiță a declarat că vor fi luate măsuri concrete cu patrupezii după promulgarea Legii câinilor comunitari.

După promulgare, vom avea modalitatea de consultare a populației. Atunci vom adopta o modalitate de consultare a populației și în funcție de aia vom hotărî ce facem cu ei. Dar, în proporție de peste 90%, populația este de acord cu capturarea, depozitarea pentru o anumită perioadă. Dacă câinele este revendicat se face sterilizare, deparazitare și este dat spre adopție, dacă nu este revendicat se face eutanasierea„, a precizat viceprimarul municipiului Botoșani.

2 thoughts on “Viceprimarul Florin Ghiorghiță: În proporție de peste 90%, populația este de acord cu capturarea câinilor comunitari

  1. Asa si este. numai ca adoptriile astea sa fie totusi monitorizate caci romanul este smecher din nastere. Adopta ciinele si apoi, dupa o oarecare perioada ii da drumul in natura. De altfel, dupa cite imi mai aduc aminte este o lege in vigoare care obliga detinatorii de patrupede canine de companie (ciini, pisici) sa le declare la asociatie si pentru care sa plateasca niscaiva cheltuieli comune (apa, gunoi, etc). Este vre-un astfel de caz declarat oficial in Botosani ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *