Reuniune de proiect Comenius la Grupul Școlar ”Petru Rareș” Botoșani

proiect Comenius la Grup Scolar Stefan cel Mare BotosaniÎn perioada 5 – 9 decembrie 2011 a avut loc cea de-a șasea reuniune în cadrul parteneriatului școlar proiect multilateral Comenius ”Viitorul energetic al orașului meu”/Energy future of my town.
În prima zi au avut loc următoarele activități în cadrul reuniunii: prezentarea invitaților, sumarul activităților din proiect, prezentări ale elevilor cu tema Aplicații la scară mică ale utilizării energiei alternative și prezentarea școlii. După – amiază a avut loc o vizită de documentare la ferma vegetală și zootehnică ecologică Multiagra de la Vlăsinești cu tema Gestionarea unei ferme ecologice. Aici elevii și profesorii s-au întâlnit cu responsabilul fermei vegetale, ing. Mirela Viziniuc, și au discutat despre producerea de alimente bio.
A doua zi a avut loc vizionarea unui documentar privind amprenta ecologică. Activitatea a continuat cu discuții cu elevii despre impactul acțiunii omului asupra mediului înconjurător. Mai târziu a avut loc un atelier de lucru cu dicţionarul de termeni din domeniul energiei alternative (traducere în limba maternă a termenilor din dicționar). După-amiază am realizat o vizită de documentare la S.C. Eolos Energy S.R.L cu tema Soluții economice si moderne în ceea ce privește producția de apă caldă menajeră. Aici am discutat cu specialiștii firmei despre beneficiile utilizării panourilor solare prin programul Casa Verde. De asemenea, am vizitat o gospodărie în care se utilizează energiile alternative eoliană și fotovoltaică și am discutat cu Găină Robert despre avantajele utilizării noilor energii.
Cea de-a treia zi a cuprins următoarele activități: atelier de lucru cu dicţionarul de termeni din domeniul energiei alternative – traduceri în limba maternă (română, poloneză, lituaniană, turcă) a termenilor din dicţionar, vizită de documentare la centrala eoliană de la Bucecea, dezbatere privind impactul tehnologic asupra mediului (procesarea produselor bio) în cadrul vizitei de lucru la ferma din Comuna Vârfu Câmpului, jud. Botoșani.
În cea de-a patra zi a reuniunii au avut loc activități interactive: competiţie între elevi cu titlul Reţeaua energetică, o activitate în laborator cu titlul Cum gestionăm o situație de criză, jocuri online, concursuri de cunoştinţe despre energia alternativă, o sesiune de evaluare a activităților reuniunii de proiect, aplicarea de chestionare, pregătirea raportului reuniunii precum și sumarul activităților viitoare din proiect, etapa a VII-a. Reuniunea s-a finalizat cu o vizită de documentare la SC New Energy Suceava cu titlul Energia neconvenţională şi regenerabilă. Sisteme fotovoltaice – aplicații.
Ne-am propus ca prin activitățile din cadrul reuniunii sa aflăm lucruri noi despre energiile alternative și impactul lor asupra mediului. Întâlnirea de proiect din România a fost una benefică, elevii și profesorii participând cu interes la toate activitățile și vizitele de documentare. Elevii și cadrele didactice din cele patru țări participante în proiect s-au implicat în toate activitățile reuniunii, tematica fiind una deosebit de atractivă„, susţine profesorul Carmen Dulgheriu de la Grupul Şcolar Petru Rareş.
Următoarea reuniune de proiect va avea loc in luna martie în Turcia, la Eregli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *