Festival de datini şi obiceiuri la Vârfu Câmpului, organizat cu bani de la UE

festival Varfu Campului Primăria comunei Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani va organiza, pe 24 şi 31 decembrie, un Festival al datinilor şi obiceiurilor de iarnă, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, primarul localităţii, Aurel Ungureanu.

Potrivit acestuia, festivalul ‘Aşa-i datina străbună’ este realizat în baza unui proiect cu finanţare europeană intitulat ‘Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor turistice specifice zonei Vârfu Câmpului’.

festival Varfu Campului Manifestarea de pe 23 decembrie va cuprinde un spectacol de colinde oferit de copii şi de ansamblul folcloric al comunei Vârfu Câmpului, iar pe 31 decembrie va fi organizat un spectacol de datini şi obiceiuri în aer liber cu căiuţi, capre, urşi şi mascaţi din Vârfu Câmpului şi din alte comune din Botoşani.

‘Sărbătoarea Crăciunului şi a trecerii în noul an vor fi sărbătorite având în centru copiii comunei Vârfu Câmpului, care vor pune în scenă obiceiurile şi jocurile specifice acestui sezon. Generaţia tânără reprezintă sursa transmiterii tradiţiilor şi valorilor neamului românesc mai departe. De aceea, dorim să cinstim cum se cuvine cu daruri, dulciuri şi spectacole de colinde şi dansuri de Crăciun’, a afirmat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *